BSS Autó-Motor City az Omszki-tónál

Táplálék testnek-léleknek-verdának...

95 benzin: 0 Ft

Gázolaj: 0 Ft

Pályázat

Szécshényi 2020

 • a kedvezményezett neve: BSS CAR SERVICE Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: Innovatív BeCity összecsukható elektromos kerékpár prototípus fejlesztése
 • a szerződött vissza nem térítendő támogatás összege: 111 615 350 Ft
 • hitel összege: 56 822 360 Ft
 • saját erő: 34 499 290 Ft
 • projekt elszámolható bruttó összegköltsége: 202 937 000 Ft
 • támogatás intenzitása a projekt elszámolható összegének 55%-a.
 • projekt tartalmának bemutatása:

Jelen KFI projektben egy nemzetközi szabadalommal védett kerékpár összecsukási metódus alapján kifejlesztettünk egy elektromos kerékpár prototípust. A fejlesztés során a vázat és a hozzá tartozó hajtásláncot meg kellett tervezni, valamint gazdaságosan összeszerelhetővé kellett tenni. A fejlesztés során az alábbi alkatrészek termék- és gyártásterveit magunk készítettük el: Villa, Fejcső rész, Effigear doboz, Hátsó háromszög, Merevítő (felsőcső). Az effigear váltót egy dobozba építjük, amit aztán a vázba szerelünk, a hajtási átvitelt pedig bordásszíj végzi. Elektromos hajtással kombinálva 3 sebességfokozattal láttuk el a BeCiTy névre keresztelt összecsukható pedelec kerékpárunkat. Jelen fejlesztésünkben az elektromos hajtásra direkt hátsókerék-hajtást választottunk, ahol forgatónyomaték szenzorok kapcsolják és szabályozzák a hajtást és a rendszer visszatáplálásra is alkalmas. Az akkumulátorok 36 Voltos Li-Polymer egységek 360 Wh teljesítménnyel. Kormányt, nyerget és féket késztermékként vásároltuk. A központi kijelzőt magunk hangoltuk és programoztuk, így teljes mértékben illeszkedik a kerékpárhoz. A prototípusgyártás során az egyes alkatrészek magas anyagszerkezeti minőséget képviselő alumínium ötvözet, karbon kompozit illetve műszaki műanyag alapanyagok felhasználásával készültek. A termék újdonsága, hogy nagyméretű kerékkel is összecsukható és hordozható. A nagy kerék előnye, hogy jelentősebb távolságot is meg lehet vele tenni, illetve biztonságosabb és egészségesebb magasságban tekerünk. Cégünk célja volt, hogy az innovatív ötletet működő és piacképes prototípussá formáljuk és ez jelen projekt kivitelezésével teljes mértékben megvalósult.

 • projekt befejezési dátuma: 2022.06.30.
 • projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00910

Szécshényi 2020

 • a kedvezményezett neve: BSS OIL Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátol Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: A specifikus környezeti kárelhárítás igényeinek kielégítését, a szennyezőt lebontó baktérium helyben történő izolálását és szaporítását végző berendezés kifejlesztése
 • a szerződött támogatás összege:121 186 010 Ft
 • a támogatás mértéke: 55,00%
 • a projekt befejezési dátuma: 2021.04.12.
 • projekt azonosító száma : GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00429

A BSS OIL Kft-t tulajdonosa több éves belföldön és külföldön szerzett petrolkémiai ipari tapasztalataira alapozva hozta létre 2003-ban, alapvetően és üzemanyag-kereskedelmi, autókozmetikai szolgáltató-kereskedő és projektszervező vállalkozásként.

Fő tevékenységünk az üzemanyag kereskedelem. Budakalászi egységünk a forgalmát 2 év alatt megháromszorozva közel 2 Mrd Ft árbevételt ért el a 2017-es tavalyi évben.

A folyamatosan növekedő forgalom miatt, az állandó és minőségi munkavégzés biztosítása érdekében, komplett állományunkat a 2018-as évben előreláthatólag kb. további 15 fővel bővítjük. Filozófiánk alapkövét képezi a minőségi és a precíz munkavégzés, melyet ellenőrzött, I. osztályú és bevizsgált környezetbarát anyagok felhasználásával, jól szervezett, pontos háttérmunkával végzünk, megrendelőink legnagyobb megelégedésére.

A jelenlegi fejlesztői kompetenciák felhasználásával a BSS Kft. új irányba kívánja bővíteni portfólióját, ezt a célt szolgálja a jelen pályázat is. Ezen keretek között kialakulna egy K+F szervezeti egység, mely a kifejlesztendő terméket viszi piacra és folyamatosan fejleszti. A társaság vállalati kultúrájának szerves részévé válik a kutatás-fejlesztés. Társaságunk a létrejövő tudással és eszközrendszerrel képes lesz valós kapcsolatot kiépíteni más hazai kutatás-fejlesztést végző társaságokkal és bekerülhet a nemzetközi tudományos vérkeringésbe. Ezen keresztül felépíthető egy új innováció-vezérelt fejlesztői gárda, mely képes lesz hatékonyan végigvinni fejlesztési feladatokat.

Munkavégzésünk során kerültünk kapcsolatba több környezetvédelmi, petrolkémiai szolgáltatóval, illetve az e szolgáltatók számára laboratóriumi méréseket végző vállalkozásokkal. Az e cégek által végzett munkát és a náluk felmerült problémákat mintegy két éven át figyelemmel kísérve született meg a szándék és az ötlet jelen fejlesztéssel kapcsolatban.

Elérhetőségek